Kecik Sangat Ni..

Ape yang kecik sangat ni..? Ok, entry aku kali ni aku nak share pasal binatang2 kecik. Apesal mereka ni kecik? Jangan salahkan mereka, sebab ni sume ketentuanNya. Hehe.

1. Mr. Peebles

Kucing yang dah berumur 2 tahun! Mr. Peebles tu name die laa. Die jadi camni sebab die ade masalah genetik yang menghalang tumbesarannye. Menurut Guinness Book of World Records, die ialah kucing yang paling kecik dalam dunia! 
p/s: kalu aku la, aku nak kucing macam ni. senang jage. boleh letak dalam sangkar macam hamster. lagipun, tahik die pun kecik2, senang basuh (senang ke?). tapi yang paling penting, KIUT. haha.

 2. Ducky
INI ANJING, bukan itik even name die Ducky. Makne Ducky tu itik ke? Ahh. Lantak ah. Hanye seberat 0.6 kg dan setinggi 12.7 cm. Ditabal sebagai anjing paling kecik dalam dunia menurut buku pakcik Guinness

 3. PeeWee
Peewiiiiiit, eh PeeWee ialah hamster yang paling kecik dalam dunia. Besar duit syiling je. Super Duper Kiut! 

4. Thumbelina


She's not pony and she's not horny too. Kuda paling kecik dalam dunia. Seberat 24 kg dan setinggi 17 inci. p/s: kesian pulak tengok kuda ni, macam kuda mainan.

 5. Tiny Fish
Ikan2 laen dah kecik tapi die ni kecik lagi! Dijumpai di negara jiran kite, Sumatra (Indonesia). p/s: baik tangkap ikan bilis.

 6. Chameleon
Ini ialah chameleon dari spesis Brookesia Minima. Kalu berminat boleh cari di Madagascar.

Ambek dari SINI.

Selamat Malam. :)

9 kuman:

missh aryeika said...

wah , comel nye ..
macam mainan ...

Izyan Masri said...

YANG FIRST TU COMEL HABIS.TAPI YANG KEDUA TIGA TU AGAK SCARY PLUS GELI GELEMAN XD

Ainnur Afiffah :) said...

comel gile kucing tuu^^

Anep said...

@sume: kan aku dah kate comel. haha. :P

AliaJustea said...

semua comel ! tapi nak yg first tu..geraaammm..

s.u.h.a said...

kalau kucing besar tu tak ada la aku takut. haha

Anep said...

@alia : kucing tu memg comel..

@suha : alaa. besar jari je, sape laa nak takut. haha

kechek buzz said...

baru thu ke kecik tu comey...ala,mcm aku r,wlopon kecik tp comey...(perasan je benor)kihkihkih

kechek buzz said...

baru thu ke kecik tu comey...ala,mcm aku r,wlopon kecik tp comey...(perasan je benor)kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © ini belog anip