Pak Cik yang Hampir Mati

Assalamualaikum.

Lama gila aku tak update blog ni. Lebih seminggu dah. Tapi tak berhabuk, bersawang pulak. Kadang2 aku pelik gak. Blog orang lain kalau dah tinggal lama2, tak update mesti berhabuk, bersawang. Betol ke blog diorang macam tu? Blog aku tak pun. Haha.

Hm, memandangkan aku tengah tak de idea nak update ni, aku nak share cerita mak aku je la. Hari tu mak aku pegi farmasi nak beli ubat. Tengah cari ubat, ade sorang pak cik masuk dalam farmasi tu. Pak cik tu pegi la mintak ubat kat kaunter. Mak aku dengar la diorang cakap2.

Pak cik tu mintak ubat steroid. Pastu akak yang jaga kaunter tu tanye la pak cik tu sakit ape. Pak cik tu cakap sakit ape entah, aku pun tak ingat cerita mak aku hari tu. Tapi steroid tu tak de kaitan la dengan penyakit die tu. Pastu akak tu bagitau pak cik tu yang ubat steroid ni bukan ubat untuk penyakit die. Akak tu tanye lagi die, mane pak cik tau pak cik kena ambik ubat ni? Pastu pak cik tu cakap die tau dari surat kabor, dalam satu artikel pasal penyakit die tu. Pastu aku tak tau la ending cerita ni, sebab mak aku cerita sampai situ je. Tapi aku harap pak cik tu hidup lagi la. Haha.

pak cik tu (mengikut gambaran mak aku.haha)

Kesimpulan dari cerita aku ni, rujuk la sape2 yang lebih arif pasal ubat2 ni. Sebab surat kabor kadang2 boleh silap kan. U know, typing error. Heh.

6 kuman:

diana said...

dia ingat beli ubat kat farmasi macam beli ubi kentang kat kedai gamak nye..
ambik dan bayar je..

s.u.h.a said...

gila la pakcik ni. berani nak makan ubat even dia tak tau pon betul kah tak ubat tu.

Anip said...

@diana : orang tua, bese la kan.x pun,anak2 diorang x peduli.

@suha : tu la.naseb baek ade orang prihatin.

aku said...

so untuk kita2 ni kena la berjaga2 sebelum amik sebarang ubat..ye tak?

peace=)

cik chopu said...

nasib baik dia nak jugak makan ubat. ada setengah pakcik makcik payah benar nak dipaksa makan ubat.

Anip said...

@aku : betol3.kang nnti sakit jadi lagi teruk kan susah.

@cik chopu : oo.ade jugak makcik pakcik camtu ek.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © ini belog anip